kuchyně

Jak zabalit vybavení kuchyně při stěhování?

Kuchyně bude pravděpodobně nejtěžší místností, co se balení vaší domácnosti týče. Jak si poradit se všemi nádobami, hrnci, pánvemi, talíři, skleničkami, náčiním i vybavením? Pusťte se do balení kuchyně ve fázích, abyste mohli vařit nebo připravit jídlo až do poslední chvíle. Systematický postup vám usnadní celý průběh stěhování a navíc si budete do poslední chvíle moci připravit třeba kávu nebo oblíbený čaj.

Krabice a další potřeby

Abyste mohli bezpečně zabalit veškeré náčiní a nádobí, bude se hodit celá řada různých krabic. Kuchyňské balicí krabice jsou k dispozici v různých velikostech:

  • Velké krabice – oceníte pro uložení lehkých a těžko balitelných předmětů, jako je plastové nádobí, stojany, malé spotřebiče a formy na pečení.
  • Středně velké krabice – jsou ideální pro těžší předměty, jako jsou předměty ze spíže, hrnce, kuchyňské náčiní a kuchařky.
  • Odolné krabice – jsou určeny pro křehké předměty, jako jsou talíře, sklenice, karafy.
  • Balicí papír – vám pomůže ochránit křehké věci, včetně potravin a malých spotřebičů.
  • Bublinkové folie – použijte na sklenice s kompoty, láhve s alkoholem, vázy, sklenice na víno, apod.
nádobí

1.      Fáze: třídění a zjednodušení

Než se pustíte do balení, pečlivě roztřiďte nádobí, kuchyňské náčiní, elektrospotřebiče a vybavení. Ujistěte se, že pro každou věc máte v nové kuchyni místo. To, co nechcete stěhovat, dejte stranou do krabice a následně odvezte do sběrného dvora.

2.      Fáze: připravte si základní krabici

Důležitým krokem při balení kuchyně je odložit si věci, které budete potřebovat do poslední chvíle na původní adrese a první dny na nové. Patří sem jídlo na přípravu večeře, snídaně a svačiny. Dále káva, čaj, mléko, ale také nádobí, rychlovarná konvice, aj.

3.      Fáze: zabalte police a zásuvky

Zásuvky a zadní police skříněk obsahují věci, které je třeba nejdříve vytřídit. Pokud jste něco z toho nepoužili za poslední dva roky, nejspíš už to potřebovat nebudete.

4.      Fáze: balení nádobí

Nádobí zabalte do pevných krabic s měkkou výstelkou. Sklo a porcelán nejdříve zabalte do bublinkové folie. Mezi hrnce a pánve nezapomeňte vložit papír, aby se vnitřky nepoškrábaly.

kuchyně

5.      Fáze: zabalte spíž

Začněte se tříděním. Nejdříve se zaměřte na koření a postupujte k větším položkám. Otevřené balíčky potravin zalepte. Zbavte se věcí, podléhající zkáze, včetně položek z mrazáku a lednice.

6.      Fáze: připravte spotřebiče

Velké elektrospotřebiče připravte na stěhování alespoň 24 hodin předem. Nesprávná příprava může vést k úniku plynu, rozbití dílů nebo poškození spotřebičů. U každého kusu si přečtěte manuál. Nejste si jisti, jak zabalit například lednici? Pozvěte si na pomoc zkušené stěhováky z Odnesto.cz.