Zjednodušte si stěhování správným popisem krabic

Stěhování zjednoduší správné označení krabic

Udržovat pořádek během stěhování není snadné. Musíte totiž zabalit a přestěhovat všechno, co vlastníte. Není proto divu, že bez řádné organizace a přípravy se vaše věci mohou snadno smíchat, ztratit nebo poškodit. Existuje mnoho způsobů, jak vnést řád do toho všeho chaosu během stěhování a zabránit tak zmatkům.

Nejlepší je své stěhovací krabice řádně a systematicky označit, abyste kdykoli věděli, co se v které krabici nachází. Způsobů jak označit krabice je několik.

Označení krabic podle jednotlivých místností

Označení podle jednotlivých místností

Tento způsob je pravděpodobně nejčastěji používaný. Jednoduše označíte každou krabici nápisem, například obývací pokoj, koupelna a podobně. Pokud máte víc krabic z jednoho pokoje, můžete je označit podrobněji, například: dětský pokoj knížky, dětský pokoj – hračky,  kuchyň – příbory atd. Balení krabic a jejich označování podle místnosti, do které patří, je jednoduché, efektivní a nevyžaduje příliš mnoho práce navíc.

Pokud máte různobarevné lepicí pásky, můžete krabice pro jednodušší orientaci rozlišit ještě barvami podle toho, do které místnosti patří. Nezapomeňte však, které barvy odpovídají které místnosti!

Označení pomocí seznamů

Ještě podrobnější, i když poněkud pracný systém získáte, pokud na bok každé krabice napíšete seznam věcí, které krabice obsahuje. Pokud nechcete, nemusíte samozřejmě uvádět všechno, ale čím více věcí vyjmenujete, tím lépe. Tento systém vám také usnadní vybalování, jelikož nebudete muset dlouho přemýšlet, co kde je a umožní vám rychle najít věci, které po přestěhování do nového domova budete potřebovat nejdříve.

Pokud nechcete na krabice psát seznamy, aby každý neviděl co v krabici je, můžete si své seznamy vytvořit jinde. Označte každou krabici číslem a potom sepište seznam obsahu každé krabice na kus papíru nebo do poznámek v telefonu. Na první pohled tak budete vědět, co kde je, což vám později usnadní vybalování.

Stěhovací krabice

Číselný systém

Označte si krabice čísly podle toho, v jakém pořadí je budete po přestěhování vybalovat. Tento systém můžete kombinovat s označením pomocí seznamů, i s označením podle místností. Navíc při jeho použití rychle zjistíte, pokud se vám podaří některou z krabic někde zapomenout. Pokud se vám tak podaří ztratit například krabici „obývák 2“ budete ihned vědět, že jste přišli o sadu porcelánu od tchýně.

Až budou vaše krabice správně zabaleny a označeny, přijde čas na jejich přestěhování. Dovolte nám, abychom tento úkol na sebe vzali my. Naše firma Odnesto.cz zajištuje profesionální a bezpečné stěhování v rámci celé republiky. Za dlouhá leta naší praxe jsme doprovodili do nového domova tisíce rodin. Pokud se svěříte do naší péče, zajistíme, že vaše stěhování proběhne v pohodě, poklidu a bez stresu.