Problémy při stěhování

Co nejhoršího se může stát během stěhování

Každý člověk se snaží udělat maximum pro to, aby jeho stěhovací den proběhl co nejlépe. Vše je sbaleno, řádně označeno, všechny administrativní věci jsou zařízeny, a nyní jen čekáte na odjezd do nového domova. I přes veškerou snahu vás však mohou překvapit katastrofy, které promění váš stěhovací den v noční můru.

Níže si přečtěte o některých z nejčastěji se vyskytujících problémů během stěhování, takže se jim můžete vyhnout, nebo v nejhorším případě budete vědět, jak se s nimi vypořádat, pokud k nim dojde.

Nábytek se neprojde dveřmi nebo schodištěm

Možná si říkáte, pokud jsme ten gauč dostali kdysi dovnitř, měli bychom být schopni ho dostat i ven. Fyzikální zákony však někdy takhle nefungují. Pokud vidíte, že váš nábytek prostě někudy neprojde, aniž by to znamenalo poškození, máte několik možností.

Většina nábytku se dá rozebrat. Můžete například odstranit nohy u gauče nebo skříně, což vám poskytne několik důležitých centimetrů navíc. Podobně také vysazením dveří z pantů zvětšíte o kousek manévrovací prostor, který vám umožní dostat velké kusy nábytku ven z bytu.

stěhování beze zmatků

Nevhodně vybraní pomocníci pro stěhování

Vaši přátelé a rodinní příslušníci jsou jistě milí, ale pokud nevlastní stěhovací firmu, bývá jejich pomoc často spíše na obtíž. Možná se vám zdá stěhování s pomocí přátel a příbuzných skvělým způsobem, jak ušetřit, ale někdy skončí spíše bolestmi hlavy. Obtížnost dohodnout se na správném postupu manipulace s některými předměty, nutnost říkat každému co má dělat, nehledě na to, když se někomu natáhne sval či zablokují záda, mohou stěhování značně zkomplikovat. Pokud se chcete vyhnout problémům podobného typu, udělejte si laskavost a najměte tým profesionálních stěhováků. Nebudou s vámi hádat o každé maličkosti, a to samo o sobě stojí za pár korun navíc. Zkušení profesionálové naprosto přesně vědí jak manipulovat s různými kusy nábytku a zajistí, že vaše stěhování proběhne jako na drátkách.

Špatné počasí

Špatné počasí

Stěhování do nového domu nemůže být závislé na počasí. Objednáváte jej s předstihem a nelze jej odložit na jindy jen proto, že právě prší. Problémy se špatným počasím jsou jedny z nejhorších, ale lze je s trochou vynalézavosti zvládnout.

V případě, že byste se stěhovali za silného deště, mějte připravené materiály, jako jsou například kartony, na zakrytí podlah ve vchodu do vašeho domu. Zakrytí podlah zabrání nanošení bláta do bytu a zabrání uklouznutí na mokré podlaze. Připravte si také igelitové plachty na zakrytí vašeho nábytku a věcí, kterým by mohl déšť ublížit. Stejné postupy dodržujte v případě, že se stěhujete za silného sněžení.

Celkově lze většinu problémů při stěhování zvládnout pomocí dobrého plánování. Držíme vám palce, aby vaše cesta do nového domova proběhla co nejlépe.